vineri, 10 martie 2017

S-a confirmat: Curtea Constituțională e NECONSTITUȚIONALĂ !

   Prin decizia de ieri privind conflictul instituțional intre Guvern si DNA, Curtea Constituțională nu numai că a încălcat Constituția dar și instigă la încălcarea acesteia.
   Că a încălcat Constituția ne-o spune chiar Livia Stanciu în opinia separată la decizia respectivă: <<Pretinsele 'nelegalități' ale anchetei penale nu formau și nu pot forma obiectul controlului pe care Curtea Constituțională îl exercită. Acceptarea ideii contrare, cu consecința cenzurării legalității actelor de urmărire penală îndeplinite în cauză, ar însemna acceptarea încălcării, chiar de către Curtea Constituțională a competenței altor autorități publice, respectiv cea a instanțelor de judecată.>>. Cu alte cuvinte CC nu avea dreptul constituțional de a cenzura o anchetă penală, încălcând art.1(4) din Constituție privind separația și echilibrul puterilor în stat.
   Pornind de la o premiză inventată și anume că 'DNA a anchetat oportunitatea sau legalitatea/ constituționalitatea OUG13', CC a țesut o poveste vădit partinică. Partizanatul CC rezultă din modul cum judecă situațiile similare ale celor două părți: pârâciosul (Tăriceanu) și pârâtul (DNA). În timp ce elementele prezentate de DNA drept 'elemente materiale constitutive ale infracțiunilor imputate Guvernului' sunt tratate de CC ca aprecieri personale sau critici ale autorilor denunțului, sesizarea lui Tăriceanu către CCR, în care acesta susținea că acțiunea procurorilor anticorupție are drept scop 'anchetarea modului în care a fost elaborată OUG13', nu a mai fost considerată apreciere personală a autorului sesizării și a fost acceptată ca atare. Mai mult decât atât, Curtea Constituțională se substituie unei puteri în stat, respectiv, Justiției și oferă chiar și o soluție DNA-ului și anume, clasarea dosarului. 

   Judecând partinic, CCR creează, pentru partea favorizată, premizele pentru legiferarea fără opreliști a corupției și a hoției căci DNA nu mai  poate interveni prin anchete penale pentru depistarea și pedepsirea ilegalităților. În felul acesta CCR instigă Guvernul la încălcarea legilor.

   Decizia de ieri a Curții Constituționale dovedește că nu mai există stat de drept ci un partid unic care a acaparat statul de drept iar noi am devenit prizonierii acestuia. Dacă nu ne ridicăm acum, s-ar putea ca mâine să intrăm în ilegalitate și atunci ne va fi mult mai greu.


3 comentarii:

  1. Niciodată nu-i prea târziu, cred că mai sunt în ţara asta iubitori de adevăr, nu numai hoţi şi şarlatani aserviţi minciunii, hoţiei,jafului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice intarziere ofera un Enorm avantaj coruptilor,hotilor si mafiotilor de la guvern! Ajunge! 27 de ani de rabdare si SPERANTE innabusite au demonstrat din plin acest acest lucru! Ei mizeaza pe proverbul" bate fierul cat e cald" manipuleaza fara rusine si se "misca" f.repede!

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice intarziere ofera un Enorm avantaj coruptilor,hotilor si mafiotilor de la guvern! Ajunge! 27 de ani de rabdare si SPERANTE innabusite au demonstrat din plin acest acest lucru! Ei mizeaza pe proverbul" bate fierul cat e cald" manipuleaza fara rusine si se "misca" f.repede!

    RăspundețiȘtergere